vill vi skapa spännande möten och nya samarbeten över kulturgränserna.

Jamsessions är ett unikt kulturprojekt, där olika kreativa uttrycksformer möts i en miljö som är öpapen för alla oavsett kön, ålder, etnicitet, ursprung eller fysisk förmåga. Mottot för projektet är ”alla kan” och syftet är att inspirera till spännande möten och nya samarbeten över kulturgränserna.

Varje Jamsession bjuder på en mix av olika kulturformer som under en kväll vävs samman till ett härligt kulturjam. Kvällen leds av en eller flera inspiratörer i form av kulturprofiler och artister och besökarna kan välja om de vill vara åskådare, medverkande eller lite av båda. Inträdet är fritt för alla.

Vårt första delprojekt, Jamsessions 2.0, startade i april 2015 och har i huvudsak verkat i Tranemo och Svenljunga kommun. Vi har samarbetat med fler än 25 spännande inspiratörer och har haft över 1 200 besökare på de 10 Jamsessions som genomförts under de 18 månader projektet pågått.

"Utfallet i Jamsessions 2.0 är långt över förväntan och har överträffat våra mål med råge. Vi är glada och stolta över utfallet och ser att det vi gör
bidrar till att berika kulturlivet och människorna i Sjuhärad."
Anna Gustafsson, initiativtagare och ansvarig projektledare.

Jamsessions går nu in i sitt andra delprojekt, Jamsessions 2.1 och i samarbete med Västra Götalandsregionen, Boråsregionen, ABF Sjuhärad och samtliga Sjuhäradskommuner rullar Jamsessions under 2016 och 2017 ut på turné i hela Sjuhärad. Totalt är 8 st Jamsessions planerade,
en i varje kommun i Sjuhärad. Vi kommer också genomföra en Jamweek i Tranemo & Svenljunga våren 2017.

"Jamsessions är ett underhållande, spännande och tillgängligt arrangemang, där alla kan vara kreativa på sina egna villkor och i sin egen närmiljö. Det är viktigt för oss att nå ut och skapa fungerande mötesplatser.”
Jeanette Lennartsdotter, kreativ ledare.